Dentrip fogászati rendelő

Orvosi rendelő loft stílusban

Együtműködő partnerek

Látványtervek: Benkő Csaba 

http://www.benkodesign.hu/

Egyedi grafikák: Kuthi Anikó

https://www.behance.net/aniko_kuthi/appreciated

Hidegburkolat: Aqualand Tatabánya

https://aqualand.straubingerkft.hu

Világítás: Elter Világítás

https://elter.hu/cimlap

Megrendelő

Magánszemély

Tata központi helyén elhelyezkedő fogászati rendelő bővítésére kaptam megbízást. A mostani belső tér 2013-2014-ben szintén belsőépítész tervező tervei alapján lett kialakítva. Jelenleg három kezelő egység van, 2020-ban felmerült az igény, hogy további két kezelővel bővüljön az épület. Emellett a pince részben egy raktár és egy belső egyeztetésre szolgáló helyiség kerüljön kiépítésre. A jelenlegi pince lejáró helyett egy lépcsőházat tervezett az építész, amiből nyílik az új főbejárat. A főbejáraton belépve a recepció és váróterem fogad. Földszinten egy kisebb és egy nagyobb kezelő egység helyezkedik el. A nagyobb kezelőegység egyben műtő is, így az előtte lévő térben 2 személy altatására alkalmas fektető került kialakításra.

Design: A korábbi belsőépítészeti elemeket, mint a fogaskerék és a szürke színt felhasználva egy indusztriális stílust határoztunk meg az ügyfelemmel. Fém, üveg és a tégla nyers hangulatát tompítottam egy egyedileg tervezett tapétával, ami a fektetőben és a kezelők üveg falán jelenik meg. A fogaskereket egy lágy kék-zöld vízfesték mintán ismétlődnek.