Gárdonyi családi ház

Minimál elegancia

Együtműködő partnerek

Építész tervező: Orcsik Szabolcs

https://www.viarstudio.hu/orcsik-szabolcs

Megrendelő

Magánszemély

Velencei-tó déli partján fekvő Gárdonyba vásárolt építési telket a megrendelőm. Egy volt építész kollégám Orcsik Szabolt készítette el az építész terveket és a tervezés során a megrendelők figyelmébe ajánlotta, hogy érdemes lenne a belső teret erre specializálódott szakemberre bízni. Így sikerült már a tervezés kezdeti szakaszában bekapcsolódnom a projektbe. Az alaprajzi elrendezésben a nappali-étkező-előszoba és vendég wc kapcsolata volt a legfontosabb. Olyan teret szerettek volna, ami egyben van, de mégis valamilyen formában elkülönülnek. Az előszobából egy üveg ajtón át érkezünk meg a nappaliba, majd tovább tudunk haladni az étkezőn át a konyhába. Azért, hogy megérkezéskor ne essünk egyből a nappalibban filmező személy nyakába, egy dizájn térelválasztót helyeztem el. Szintén kérés volt, hogy az étkezőben ülve valahogy el legyen a konyha optikailag határolva, így ugyan ez a térelválasztó itt is megjeleni. A belső anyag és színhasználatra elég konkrét elképzelés volt, amit pinterestről lementett fotókkal remekül tudtak felém közvetíteni. Meleg világos tónusokat és letisztult formákat képzeltek el. Ezt próbáltam meg egy kicsit feldobni a korábban említett króm térelválasztókkal. A konyhában lévő 3 darab szintén króm belógatott lámpa ezt a luxus érzetet próbálja meg tovább erősíteni. Külső homlokzaton megjelenő szürke travertin mészkőt becsempésztem a nappali vetítővászon mögötti falára, ezzel teremtve meg a külső és a belső tér közötti kapcsolatot.