top of page

Tatai családi ház átépítés

Vintage és loft szerelmesei

Együtműködő partnerek

Fotós: https://batatamas.hu/

Asztalos: Wood Living Kft.

Hidegburkolat: https://aqualand.straubingerkft.hu/furdoszoba/akcio-kategoria/

Kő burkolat: https://ottimanufactura.hu/

Külső nyílászárók: https://eckfakft.hu/

Megrendelő

Magánszemély

A családi ház átépítése mindig izgalmas és kihívást jelentő projekt volt számomra, különösen most, hogy az ügyfelem, egy fiatal házaspár, új családtaggal bővült. Az otthonukat loft és vintage stílusban szerettem volna átalakítani, hogy még otthonosabb és kényelmesebb legyen számukra. A tervezés során a legfontosabb szempont az volt, hogy világosabbá tegyük a belső teret.

Először is, a nappali fölötti fafödém kibontása volt az első lépés. A gerendákat és a fő tartó elemeket megtartottam, így lehetőség nyílt egy háromszög alakú ablak kialakítására a kert felőli homlokzaton. Ezzel több természetes fény áramlott be az otthonba. Az íves ablakokat is módosítottam, szögletesítettem őket, ami szintén növelte a fényerőt. A kisebb helyiségeket összenyitottam, és a szülői hálóból egy kis részt leválasztva sikerült még egy fürdőszobát kialakítani. A korábbi fedett terasz részt be is építettem, így jött létre a gyerekszoba és az új, világos előszoba. Az átalakítás során igyekeztem az otthonukat egyedivé és a saját stílusukat tükrözővé tenni, melyet most már teljes mértékben élveznek a kényelem és a funkcionalitás kombinációjával. 

Első látásra megragadja az ember szemét a konyha aminek a közepén egy különleges konyhasziget áll. Az ügyfelem kérése volt, hogy állítható magassáú legyen, mivel hétköznap bárszék mellett szeretnek étkezni, viszont a nagy családi rendezvényeken le tudják a szigetet is engedni és így normál székkel is körbe lehet ülni. A szigethez tartozik továbbá egy kinyitható étkezőasztal is, hogy 10-12 ember is kényelmesen helyet tudjon foglalni.

bottom of page